rok 2001 - velké námětové cvičení a doprava vody na Rampach

13.09.2020 12:19

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

V roce 2001 se naši hasiči zúčastnili propagačního námětového cvičení v Pateříně, kde se konaly místní oslavy k výročí 650 let od první zmínky o této obci. Nad Pateřínem byla zapálena sláma a byl vyhlášen poplach v celém okrsku. Společně se sbory okrsku se cvičení zúčastnili i hasiči z Měrotína. Přijíždějící sbory postupně vytvořili dopravní vedení, až byla voda přivedena k požářišti a oheň uhašen. Mezitím sbor z Bílé Lhoty udělal zásah přímo z jejich cisterny. Po ukončení byla hasičská auta seřazena, byl proveden nástup jednotek a vyhodnocení cvičení. Následovaly odpolední oslavy ku příležitosti výročí včetně občerstvení a hudby.

Taktéž za účasti našich hasičů se v tomto roce uskutečnilo námětové cvičení v rámci okresního sdružení v obcích Nasobůrky, Chudobín, Kluzov a Myslechovice, kde se prováděla dálková doprava vody z obce Nasobůrky do Myslechovic a dále až na „Rampach“. Délka vytvořeného dopravního vedení byla 3,5 km, čímž byt vytvořen délkový rekord vedení v rámci okresu. Toto cvičení provázel vydatný déšť i přes to se však podařilo vodu dopravit až na místo požářiště a cvičení bylo úspěšné.

Jednotka se zúčastnila 1. kola soutěže požárních družstev v Řimicích, kde získala 2. místo.

Bylo uspořádáno květnové stavění a kácení máje. I když nám na kácení máje nepřálo počasí, akce se velice vydařila (4.6.) Této akci předcházela oprava obecní klubovny, kde byla opravena boční místnost, vystavěna zeď a zasazeno boční okno, jež mělo sloužit pro prodej a výdej nápojů. Úprava zajistili hasiči ze svých finančních prostředků.

Ke dni 31.12.2001 čítal náš Sbor celkem 40 členů, v průběhu roku byli přijati 2 noví členové. 

 

 

 

zdroj :
Kronika Sboru dobrovolných hasičů Hradečná

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :