rok 2005 - omlazení zásahového družstva

27.10.2020 23:45

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

Nové požární vozidlo PV3S mělo hned v roce 2005 jeden výjezd k živelné pohromě, kdy hasiči ejektorem čerpali zatopenou studnu v čp. 32 u Ladislava Dostála, když mu jeho studnu zaplnila povrchová voda a bylo třeba studnu vypumpovat. Dopadlo to ovšem špatně, studna se úplně vyčerpala a přitom se zapomnělo vypnout nautilu, která běžela na prázdno a spálila se.

V červnu (23.6.) 2005 se konala v místní klubovně předváděcí akce produktů zdravé výživy.

Během roku 2005 došlo k omlazení zásahového družstva, které k 1.1.2006 mělo 10 členů. V červnu 2005 se konalo okrskové prověřovací námětové cvičení v Hradečné, jehož se účastnily sbory Hradečná, Bílá Lhota a Měrotín. Hasil se fiktivní požár na horním konci v horní pateřské uličce vedle domu Voglových čp. 47. Byla provedena doprava vody z hydrantů a též přímý zásah z cisterny na požářiště, v době cvičení zrovna pršelo. Po akci se konalo občerstvení.

Naše družstvo se v roce 2005 účastnilo prvního kola soutěže požárních družstev v Řimicích, kde získali 2. místo a taktéž pohárového memoriálu Josefa Vitoula v Měrotíně, kde se umístili na 8. místě.

V dubnu opět proběhl sběr starého železa.

I přestože pršelo, podařilo se jako každý rok v měsíci květnu 2005 již tradičně uspořádat stavění a kácení máje s následnou veselicí. Kácení máje proběhlo 4.6.2005 a začátek byl jako tradičně v 16.00 hodin u pomníku divadelním představením br. Jaromíra Kratochvíla a následným slavnostním poražením májky. Následoval přesun k zrekonstruované klubovně, kde čekalo občerstvení, pečené makrely, grilovaná kuřecí stehna a železnice z udírny. K pití samozřejmě pivo, limo a další. Tanec byl za doprovodu reprodukované hudby. Občerstvení a alkohol se prodával z výdejního okénka v zadní části klubovny. Ryby se pekly pod klubovnou u cesty. Den předem 3.6.2005 před kácením se samozřejmě konala tradiční brigáda, při které byly kuchány a naloženy makrely, byl uklizen a připraven areál u klubovny. K občerstvení bylo pivo a tradiční „Kráťova smaženice“ z jiker a mlíčí.

Již tohoto roku si do nové klubovny hasiči zakoupili nový televizor.

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

 

 

zdroj :
Kronika Sboru dobrovolných hasičů Hradečná

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :