rok 2007 - dokončení prací na rekonstrukci klubovny

27.10.2020 23:52

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

V roce 2007 již v dubnu byly místními hasiči zahájeny práce na dokončení klubovny, jejíž rekonstrukce počala běžet v roce 2004. Bylo postaveno lešení, osekána část staré omítky, provedena penetrace, hrubé omítnutí budovy a poté natažení jemné omítky ve dvou vrstvách. Byl vyměněn elektrický rozvaděč, nataženo elektrické vedení včetně instalace světel, vypínačů a zásuvek a též venkovního osvětlení. Poté přišly na řadu obklady a nátěr podhledu střechy, což bylo velice náročné a zabralo spoustu času. V závěru bylo nutné lešení rozebrat a vše kolem stavby uklidit. V zadní části byly zhotoveny schody do podkroví klubovny. Na této náročné akci se podíleli téměř všichni hasiči a odpracovali zde zdarma mnoho brigádnických hodin. Materiál k rekonstrukci klubovny finančně hradila obec Bílá Lhota, naši hasiči do rekonstrukce ze své pokladny investovali více jak 15.000,- Kč.

V říjnu 2007 též započaly opravy fasády požární zbrojnice. Opět bylo postaveno lešení, byla provedena penetrace a natažení dvou vrstev jemné omítky. Tehdy vápno stříklo do oka starostovi sboru br. Jaroslavu Patákovi a musel na ošetření do nemocnice. Pro brzký a škaredý podzim a též nedostatek financí se však tuto opravu do konce roku nepodařilo dokončit.

Zásahové družstvo se v květnu 19.5.2007 účastnilo prvního kola soutěže hasičských družstev s umístěním na 2. místě.

Dále se naše jednotka účastnila v roce 2007 taktického cvičení a dálkové dopravy vody v Bílé Lhotě.  Jednalo se o velké okrskové cvičení na fiktivní požár sušičky mezi Bílou Lhotou a Pateřínem. Téměř nikdo o tomto cvičení předem nevěděl a na obci se nejdříve zdráhali cvičný poplach vyhlásit. Cvičení se totiž konalo pouhý jeden den po žních a byla obava, aby poplach nevyvolal nějakou velkou paniku.  Nakonec se uskutečnilo, a i když o tomto cvičení nikdo z okolních sborů nevěděl, všechny sbory se rychle sjely a cvičení se zdařilo. Udělala se dálková doprava vody z hasičské nádrže v Pateříně na sušičku ve směru na Bílou Lhotu. Během 25 minut od vyhlášení poplachu byla voda na místě fiktivního požářiště.

V květnu 5.5.2007 proběhl sběr železného šrotu, na jehož odvoz traktor poskytl br. Jaroslav Paták. Májové slavnosti v květnu se konaly i přes nepřízeň počasí, dopadly dobře. Májka byla postavena 30.4.2007 a slavnostně pokácena 26.5.2007 za doprovodu hrané scénky br. Jaromíra Kratochvíla večerníčku „Pat a Mat“. Letos to též bylo posledním rokem, co se ryby pekly pod klubovnou v parku, protože dalšího roku zde byl vybudován nový areál.

V roce 2007 sbor zrušil bankovní účet u České spořitelny a peníze byly převedeny do ČSOB poštovní spořitelny, kde byl zřízen nový účet. 

Ke dni 31.12.2007 čítal sbor 48 členů, ke konci roku přijati 2 noví členové – br. Ivo Čulík a br. Jan Bálek.

 

 

zdroj :
Kronika Sboru dobrovolných hasičů Hradečná

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :