rok 2010 - hasiči pořádají MDŽ v areálu u "Robinsona"

28.10.2020 00:18

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

Hasičské auto bylo v roce 2010 opraveno, byla přetěsněna převodovka, skříňka ložisek a diferenciály. Následně auto prošlo i státní technickou kontrolou. Na těchto pracích se nejvíce podíleli starosta br. Jaroslav Paták a br. Vít Kopřiva.

V průběhu května 2010 byly vybudovány nové lávky a stoly v prostoru vedle klubovny včetně zábradlí a schodků na spodní cestu. Později v červenci byla zhotovena šestihranná lavice kolem lípy v areálu pod klubovnou. Sbor si dále do klubovny pořídil myčku na sklenice a chladící výčepní zařízení na pivo, které bohatě užije na mnoha pořádaných kulturních akcích.

V březnu 2010 se starosta sboru br. Jaroslav Paták účastnil okresní konference v Haňovicích, kde se volil okresní výbor.

V roce 2010 byly zakoupeny obecním úřadem pro naši jednotku 3 ks pracovních uniforem a 1 ks hadice „B“.

 

Naše zásahová jednotka v roce 2010 vyjížděla k zásahu do Měníka, kde vlivem přívalového deště došlo k posuvu zeminy a hrozilo zatopení rodinných domů. Bylo vyčištěno tamní odtokové koryto a voda nasměrována do kanálu. Dále jednotka vyjížděla k zásahu u Robinsona, kde též hrozilo vylití potoka a zatopení budov. V měsíci srpnu naši hasiči rovněž vyjeli na požádání operačního střediska do obce Mladeč hledat ztracené děti, které se však našly ještě před našim příjezdem a spuštěním velké pátrací akce.

V květnu 2010 se hradečtí hasiči účastnili tradiční pietní vzpomínky za padlé občany Javoříčka. V témže měsíci (3.5.) proběhlo první kolo soutěže požárních družstev v Řimicích, kde se naše jednotka umístila na 3. místě. V pohárové soutěži „Memoriálu Josefa Vitoula“ v Měrotíně jsme skončili na 11. místě.

V září 2010 hasiči absolvovali námětové cvičení v Hrabí, kde bylo provedeno školní cvičení zaměřené na proškolení mladých hasičů na dálkovou dopravu vody.

V areálu U Robinsona byla v únoru (28.2.) 2010 uspořádána oslava Mezinárodního dne žen, která se vydařila. Též se konalo již tradiční stavění a dne 29.5.2010 i kácení máje a dále rovněž srpnový karneval (7.8.).

V únoru 2010 si hasiči nechali v palírně ve Vilémově vypálit „hasičskou“ slivovici.


Dne 14.2.2010 se naši zástupci zúčastnili výroční valné hromady okrsku Bílá Lhota. Jednalo se o volební rok, ovšem volbou byli potvrzeni ti, kdož za náš sbor již ve vedení okrsku působili. Velitelem okrsku je br. Jaroslav Paták, hospodářem okrsku br. Antonín Kocián. Starostou okrsku byl potvrzen br. Jaroslav Žitný z Řimic, místostarostou br. Jan Vrbíček z Řimic a jednatelem okrsku br. Rostislav Slouka z Hrabí. Toliko k vedení okrsku, členy samotného okrsku za náš sbor dále jsou náš velitel br. Radek Vaňák a Petr Procházka.

Ve dnech 23. a 24.10.2010 proběhla velká brigáda za účelem revitalizace místního obecního hřiště, na kterém se naši hasiči domluvili. Ještě předtím byly na hřiště umístěny dvě staré vyřazené stavební buňky, které byly zakoupeny od správy silnic, což zajistil br. Pavel Vogel. Hasiči tak učinili v úmyslu zřídit na hřišti přístřešek. Hřiště bylo posekáno a zbaveno tak plevelu, který sahal do výšky pasu. Přední část hřiště byla odbagrována za pomoci nakladače br. hasiče Vaňka z Pateřína a vybagrovaná zemina byla odvezena do zadní části hřiště, kde byla později srovnána. Po několika brigádách přišla zima, práce na hřišti se zastavily a bylo pokračováno až v dalších letech.

Ke dni 31.12.2010 sbor čítal 51 členů, nově bylo přijato 5 členů, mezi nimi Ondřej Bálek, Petr Procházka ml., Milan Révay a Michal Černý, který se přiženil ke Smékalům. Ze sboru odstoupil br. Jiří Gallas.  

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

 

 

zdroj :
Kronika Sboru dobrovolných hasičů Hradečná