rok 2013 - rekonstrukce hřiště je v plném proudu

28.10.2020 00:35

 

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

Dne 18.1.2013 konala se v naší obecní klubovně výroční valná hromada našeho sboru 3.2.2013 se naši zástupci zúčastnili výroční valné hromady okrsku Bílá Lhota.

Na hasičské technice byla v roce 2013 provedena pravidelná a průběžná údržba včetně drobných oprav, hasičské vozidlo úspěšně absolvovalo technickou kontrolu. Rovněž byla provedena konzervace laku hasičského automobilu a vrat požární zbrojnice.

 

Při pokračující rekonstrukci hřiště v roce 2013 bylo odpracováno mnoho dalších hodin. Ještě předtím v zimě na přelomu let 2012 - 2013 si hasiči na přední tenisové části hřiště zřídili kropením kluziště. V lednu si tak mezi sebou mohli zahrát malý hokejový zápas. Hned na jaře bylo provedeno zabetonování sloupů a oplocení hřiště, byly dosázeny další stromky kolem hřiště a na zadním vyvýšeném konci byla usazena vyrobená lavička s výhledem na Bílou Lhotu, Mohelnicko a okolí. Tenisové hřiště bylo několikráte dorovnáváno štěrkem a byl upravován terén kolem dokola. Na podzim bylo upraveno a zkultivováno prostranství mezi hřištěm a silnicí, kde byla taktéž vysazena další zeleň. Na místo původně zamýšlených stavebních buněk byla zhotovena konstrukce na budoucí přístřešek. Byly zde zabetonovány patky a na ně umístěna dřevěná základová konstrukce pro altánek

 

Dne 10.6.2013 postihla náš region blesková záplava a naše zásahové družstvo bylo povoláno obecním úřadem na likvidaci škod způsobených touto záplavou. Poplach byl vyhlášen ve 14.00 hodin, načež 9 členů jednotky vyjelo k zásahu do Bílé Lhoty. Při cestě kolem bývalé restaurace U Robinsona hasiči ještě uvolnili zamčená vrata, která bránila odtoku vody z areálu, čímž zabránili vytopení budovy. Po příjezdu do Bílé Lhoty byli naši hasiči převeleni do Hrabí, kde ve spolupráci s hasičskými jednotkami z Hrabí a Loštic odklízeli naplavené bahno. V průběhu zásahu dorazili další posily z našeho sboru, které však byly převeleny zpět k areálu U Robinsona pod naši vesnici, kde bylo též třeba odklidit naplavené bahno z areálu a též zevnitř budovy.  Zásahu se zúčastnilo celkem 20 našich hasičů, z toho 2 ženy. Následující den naši hasiči v obci Měník pokračovali v úklidu bahna a umývání zatopených ploch proudem z hydrantů.

 

V měsíci dubnu a podruhé v listopadu 2013 se starosta sboru br. Jaroslav Paták, účastnil porady zástupců sborů pořádaných okresním sdružením. Zástupce velitele br. Ondřej Bálek se účastnil odborné porady velitelů, která se konala na hasičské stanici v Uničově. Naše zásahová jednotka dostala od Olomouckého kraje dotaci  na dovybavení výstroje a výzbroje, která byla již zakoupena. Od obce jsme dostali odměnu za dobrou práci požární jednotky.

V květnu (29.4. a 28.5.) 2013 bylo pořádáno tradiční stavění a kácení máje zakončené lidovou veselicí. Dne 17.8.2013 byl poté opět pořádán letní karneval a i když hasičům při této akci počasí moc nepřálo, dá se říci, že akce byla úspěšná. I v letošním roce byla br. Antonínem Kociánem vyřízena dotace na pořádání letních slavností.

Dne 24.8.2016 se naši zástupci zúčastnili oslav výročí 70 let založení hasičského sboru v Hrabí.

Ke dni 31.12.2013 měl sbor 49 členů, během roku byl nově přijat David Procházka. Během tohoto roku zemřeli br. Jaroslav Lexmaul z čp. 17 ve věku 72 let a br. Miloslav Hapl ve věku 77 let. Rovněž zemřel občan Emil Kanász, jenž byl členem našeho sboru v minulosti.

.. níže uvedený článek je součástí kroniky Sboru dobrovolných hasičů Hradečná :

 

 

 

zdroj :
Kronika Sboru dobrovolných hasičů Hradečná